Откриване на съвместна изложба на групата ART Umbrella в галерия "Мургаш" в гр. София на 11.09.2009г. Десет години след завършването си на Профилирана гимназия за изобразителни изкуства "Проф. Николай Райнов” випуск ’97 обединява творчески знаци и идеи под знака ART Umbrella.

ART Umbrella символизира пъстротата и разнообразието от техники, с които работят авторите на тази изложба в различни сфери на изкуството – живопис, пластика, графика, илюстрация, графичен дизайн, реклама, анимация, кино, театър, фотография, съвременен танц, интериорен дизайн и др.

С редовни изяви ART Umbrella има амбицията да открива и насърчава развитието на млади таланти, както и да отправи призив за повече вяра в изкуството и училището като институция. Участници в групата са Християния Шаламанова, Борислава Борисова, Янко Тихов, Саша Кръстарска, Марина Емилова, Виктория, Милена Емилова, Руслан Драгостинов, Владислав Колев. photo gallery

  • Самостоятелна изложба КОЛАЖИ
 

На 11.12.2004г. в галерия "Масларски" в гр. Самоков, се откри първата самостоятелна изложба КОЛАЖИ на Християния Шаламанова. Представиха се седемнадесет творби, изпълнени в колажна техника,които отразяват настроението, усещането и погледа на художничката през периода на създаването на картините.

pokana
   

още...

artist portfolio home contact about me art events links home
buttons